Destaquem

16 Mai 2024 Actualitat

La barcelonina Sartoria Panatieri, que el 2023 va ocupar la primera posició, aquest any hi ha la segona la millor pizzeria

15 Mai 2024 Actualitat

Després de l'èxit aclaparador de ZEL Mallorca, la marca d'estil de vida creada per Meliá Hotels International i Rafa Nadal, presenta el segon hotel

15 Mai 2024 Actualitat

Vint-i-cinc establiments participen en la primera edició amb elaboracions de producte de temporada i de proximitat en format platet

15 Mai 2024 Actualitat

La fira acollirà els vins dels 16 cellers del 31 de maig al 02 de juny una nova edició de la seva Fira del Vi, a la Plaça Corsini de Tarragona

12 Mai 2024 Actualitat

Es celebra el 25 de maig, ideat per la Cambra de comerç italiana de Barcelona i el suport del Consolat d'Itàlia a Barcelona

10 Mai 2024 Actualitat

Durant deu dies, del 16 al 26 de maig, la D.O. CAVA torna a aliar-se amb l'alta cuina informal de l'Hotel Tapa Tour Barcelona

Establiments destacats

Una carta de cuina mediterrània amb fortes arrels italianes, que ofereix el particular discurs del seu xef i propietari Nuncio Cona
Una bodega familiar on es respira la Barcelona autèntica i que des del 1914 serveix tapes i "montaditos"
Situat en una bonica torre modernista de la zona alta de Barcelona i inaugurat el 1979
Ubicat a la platja de Castelldefels, és el primer restaurant de Tibu-Ron Group, inspirat una taverna amb un caràcter marcadament modern

La cultura gastronòmica catalana és hereva de la grega, la romana i la àrab, tres cultures que van donar llum a la cuina mediterrània, l'oli d'oliva, el blat, el sucre, l'arròs i el vi, productes amb els quals la refinada cuina de les classes benestants va començar a assentar les bases dels àpats estructurades.

Per la seva excel·lència i personalitat, Catalunya té molts productes que mereixen el distintiu oficial europeu de Denominació d'Origen Protegida (DOP) o d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Tots dos s'atorguen a productes típics arrelats a una regió que els proporciona un caràcter específic i un sabor inimitable.

Entre els productes amb la distinció Indicació Geogràfica Protegida (IGP) figuren: la clementina de les Terres de l'Ebre, la patata de Prades, el calçot de Valls, el torró d'Agramunt, la vedella dels Pirineus, el pa de pagès, la llonganissa de Vic, el pollastre del Prat i la poma de Girona.

Les quatre estacions i les celebracions marquen el calendari gastronòmic. La primavera és el moment dels colors al camp, de les maduixes, dels pèsols i dels musclos. Amb Sant Joan arriba l'estiu, i res millor per celebrar-ho que la coca i el cava. La tardor és època de panellets i castanyes. Per Nadal, l'escudella i els canelons són els protagonistes. I la resta de l'hivern, el xató i els calçots ocupen la taula i són el motiu de jornades gastronòmiques.

La Guia Michelin ha reconegut Catalunya com una regió europea de gran gastronomia amb 53 restaurants guardonats, una quantitat que la converteix en el territori d'Espanya amb més brillantors.