7mostradepastisseria 250Reconeguts pastissers de projecció internacional, innovadors creadors de la xocolateria i les postres, nou talent en projecció, concurs d’escoles de pastisseria i premis als 50 millors establiments de tot Catalunya dibuixen el programa de la setena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, que se celebra entre el 19 i el 21 de gener. Oberta al públic d’arreu, aquesta nova edició de la Mostra confirma Sant Vicenç dels Horts com la capital catalana de la pastisseria.

El dissabte 20 de gener inaugurarà l’esdeveniment el xef Jordi Roca, d’El Celler de Can Roca i millor Pastry Chef per The Best Chef Awards, entre molts altres reconeixements.

L’australià Adriano Zumbo, protagonista de diverses sèries i documentals de Netflix i un dels pastissers de major projecció mundial, és el cap de cartell del festival.

La catalana Martina Puigvert, el francès Thibault Marchand i la veneçolana María Evans són altres de les estrelles del programa.

Demostracions, concurs d’escoles de pastisseria i premis a les 50 millors pastisseries de Catalunya configuren una intensa agenda del 19 al 21 de gener.

Guardons Fava de Cacau
En tant que principal esdeveniment de la pastisseria a Catalunya, la Mostra és l’escenari dels principals premis i distincions a establiments de tot el país. Els Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts premien les 50 millors pastisseries de Catalunya, agrupades per set àrees diferents.

Els guardons també lliuren la Fava d’Or en tres categories: a la pastisseria més innovadora, a la de més valor històric i al producte singular. La gala de lliurament dels premis serà dissabte 21 a les 21.30h, a la carpa de la Mostra.

El jurat dels guardons l’ha escollit i coordinat l’especialista Marc Balaguer i integrat per professorat de pastisseria, periodistes de gastronomia i pastissers i pastisseres que no disposen d’una pastisseria en propietat perquè exerceixen el seu ofici a restaurants, acadèmies o altres institucions.

Segon Concurs d’escoles de pastisseria
L’any passat, la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts va estrenar en el seu programa el concurs d’escoles de pastisseria de Catalunya, que enguany té participants de quatre centres: la Fundació Joviat (Manresa), Institut Dertosa (Tortosa), Institut Martí Dot (Sant Feliu de Llobregat) i l’INS Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona. Les sessions es faran a la carpa de la Mostra, a la plaça de la Vila, divendres 19.