La Santa Market ja ha obert les portes i, un any més, ho ha fet en gran. El gran market ubicat a Santa Cristina d'Aro (Girona), que obrirà cada dia ininterrompudament del 5 de juliol al 25 d'agost, ha celebrat l'inici de la vuitena edició amb un acte que ha comptat amb una nodrida representació de les autoritats locals i d'alguns dels xefs que aquest any s'han instal·lat al Santa Cristina Horse Club per demostrar el que ja sabíem: que l'aposta de La Santa Market per oferir la millor gastronomia és una constant des de la seva obertura ja fa vuit estius.
L'esdeveniment presidit pel director de La Santa, Julio Rico, va comptar amb la presència de l'alcalde de Santa Cristina d’Aro, Josep Xifre, i de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, entre d'altres. Tampoc no es van voler perdre l'acte inaugural –que, per a molts, ja és sinònim de l'inici oficial de l'estiu a la Costa Brava–, cuiners de la talla de Javier Sanz i Juan Sahuquillo, responsables de Cañitas Maite, que tindran restaurant de servei complet a La Santa i demostraran a tothom que ho desitgi per què són els homes de moda al panorama gastronòmic espanyol.
Els cuiners ja compten, malgrat la seva joventut, amb una estrella Michelin i una estrella verda per OBA-, a Albacete, i amb dues per CEBO, a Madrid.
També hi va ser present el xef nòmada Joseba Cruz, el restaurant itinerant Le Clandestin s'instal·la a La Santa durant els mesos d'estiu amb la seva cuina de producte inclassificable i intel·ligent, fruit de la imaginació d'un cuiner l'enginy del qual escapa de qualsevol etiqueta. Premi Cuiner de l'Any i Cuina Sostenible al Fòrum Gastronòmic 2021, Cruz estarà present a La Santa també amb un restaurant més informal que complementa l'oferta de Le Clandestin: La Fôret.
Per la seva banda, Alejandra Rivas i Jordi Roca estaran presents a La Santa per partida doble. D'una banda, amb Rocambolesc Bikineria, un bell racó on oferiran una selecció d'entrepans d'autor, i de l'altra Rocambolesc Gelateria, gelats gurmet per refrescar les nits d'estiu a l'Empordà. Finalment, el xocolater Lluc Crusellas, un altre dels grans noms que s'han incorporat a La Santa en aquesta vuitena edició, oferirà la seva selecció de delícies de xocolata en un racó divertit, cridaner i cent per cent instragramejable. Reconegut com el millor xocolater del món al World Chocolat Masters 2022, Crusellas trasllada a La Santa una proposta molt personal, enfocada a oferir postres en format street food amb la xocolata com a protagonista.
D'altra banda, el market ja està en plena efervescència: actuacions musicals, llocs d'artesania, activitats infantils, racons on menjar i beure molt a gust gaudint de l'estiu a la Costa Brava, nits inoblidables… i molt més!