Paula Gertel i Cameron Fraser, amics i socis, són els artífexs de vaixelles presents als millors restaurants del món. El seu taller-marca, Gertel & Fraser Vajillas Vivas, és dels més prestigiosos al panorama de l'alta gastronomia, i es cou al seu taller, ubicat gairebé al final del barri barceloní del Poblenou. Un lloc meravellós on es pot presenciar com el fang cobra forma, vida pròpia, entre les mans delicades i sàvies dels dos artistes. Ells es dediquen a idear i produir de forma artesanal, peça a peça, vaixelles de ceràmica que avui estan a centenars dels millors establiments del món. Des de Tòquio a Dubai, París, Madrid, Barcelona, Lima, Los Angeles, Nova York… No hi ha lloc on els seus plats, bols, bowls, safates i altres peces genials no hagin arribat a les esferes més altes de la cuina.
Entre els millors restaurants del món
Entre els seus clients hi ha, per nomenar-ne alguns, el Ritz de Nova York, Smaak al Japó, Can Jubany de Nandu Jubany, Els Tinars de Marc Gascons o els germans Roca per al Celler de Can Roca. Entre els moments més memorables i punts culimants de la seva trajectòria com a marca, destaquen “quan David Muñoz els va demanar equipar el seu establiment SetreetXo; el moment en què la seva vaixella va arribar al Celler de Can Roca i també al restaurant de Leo Messi a Andorra, Hincha”. Tot i que reconeixen que els va fer especial il·lusió quan els van encarregar la vaixella del Nerua, al Museu Guggenheim de Bilbao. “Aleshores pensem wow, el nostre art està en un museu”. I no a qualsevol museu!”, afirmen.
També els enorgulleix el fet que peces de la marca Gertel & Fraser estiguin presents a les taules dels tres millors restaurants espanyols del món, elegits en els últims i prestigiosos premis The World's 50 Best Restaurants (elit internacional de la gastronomia): Gaudir ( d'Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, a Barcelona), Etxebarri (de Bittor Arguinzoniz, a Biscaia) i DiverXo a Madrid. Els enorgulleix sentir –asseguren– que han participat a l'impuls del patrimoni gastronòmic nacional.