En l’edició d’aquest any dels Premis Nacionals de Gastronomia s’ha guardonat el xef del restaurant Alkimia de Barcelona, Jordi Vilà, amb el Premi Nacional de Gastronomia.

A més del xef Jordi Vilà, han estat guardonats el xef del restaurant Quatre Molins de Cornudella al Priorat, Rafel Muria, amb el Premi Revelació, Javier Oliveira del restaurant Via Veneto, amb el Premi Cap de sala i l’Assocome, l’associació d’empreses majoristes Mercabarna amb el Premi Especial de l’Acadèmia.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat en valor el “potencial” de la gastronomia catalana que, segons ha afirmat, és una de les “millor targetes de presentació de la nostra cultura, del nostre país, de la nostra mediterraneïtat”. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha reivindicat el seu paper “com un actiu social, econòmic i cultural de primer ordre”. En paraules del president Aragonès, “som un país petit, però estem obligats a pensar en gran i la gastronomia és un dels pocs sectors on s’ha començat a pensar en gran” i, per aquest motiu, “Catalunya és un referent gastronòmic”.

A l’acte també hi ha assistit la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.