L'antic menjador de la planta noble de la família Fuster acull el nou Panot, un lloc escollit deliberadament per la seva vinculació gastronòmica amb els primers propietaris, i per tenir una de les millors vistes del Passeig de Gràcia, que acaba el seu recorregut de 1.300 metres a els peus de l'hotel.

Al capdavant dels fogons estarà Marc Ribas, conegut en l'ambient gastronòmic català per ser el presentador del programa de cuina Jocs de Cartes (TV3), i guanyador d'una estrella Michelin per Capritx, de Terrassa.

Ribas busca treure el misticisme a gastronomia d'alt vol. Es presenta com a cuiner "perquè no es fer una altra cosa", i assegura que la cuina catalana és un producte mestís, amb arrels obreres, agrícoles i burgeses.

Aquesta cuina, explica, es va nodrir de l'arribada d'ingredients i receptes d'Amèrica portats d'indians que tornaven del Carib amb grans fortunes sota el braç o d'immigrants que només tenien els seus braços per provar fortuna. "La nostra és una gran cuina xarnega", declara.